Första natten

Första natten i min nya säng! Den är fantastiskt skön :) Resten av Ikeagrejerna kom idag och Li har varit här och hjälpt mig att skruva ihop saker. Tackis Lii :) Sen har jag varit på spinning istället för att sätta ihop soffan men jag ville så gärna träna. Har testat mina nya spinningskor äntligen, så skönt det var att cykla med dem :) Åså är det härligt att vara tillbaka på Friskis.
Imorgon blir det Ullared!

Hoppas allt är fint med er. Natti natt!

Barns funderingar

Barn är så roliga. Var och handlade på Ica Maxi igår och vid mejerikylarna står en pappa och 2 barn. Ena var en kille på kanske 7-8 år.
Pappan försöker läsa på nån förpackning när killen frågar:
-"Pappa.. vad händer om man blir hörselskadad?... hur kan man lära sig teckenspråk då.. får man papper på det.. pappa? Får man papper på det?"
Pappan läser vidare på förpackningen.
-"Pappa..... pappa..... pappa...."

haha jag var tvungen att vända mig om och gå iväg för att jag inte skulle skratta högt. Han hade nog funderat väldigt länge på detdär sen var det så roligt för han fick verkligen ingen respons av sin far.

Söndag

Det blev spontan utekväll igår! Sandra skrev på kvällen att jag skulle komma dit och dricka vin. Det gjorde jag och kul blev det! Var i min första lägenhet i villastan, det var kul att komma tillbaka dit och titta lite :) Sen var vi ut på krogen på ett nytt ställe som hette A´la carte tror jag. Där blev det lite för mkt drinkar men det var ett trevligt ställe. Vi fick nyckelband av bartendern och goda nötter! Jag hittade både nyckelband och nötter i min väska idag :)

Har sovit halva dan idag och sen gjort iordning i köket när målaren kommer imorgon. Undra vilken tid han kommer? Jag måste nog kliva upp tidigt, känns inte så kul att ligga och sova när han kommer kanske.. som en bohem på min lilla madrass längst in i hörnet i ett nästintill tomt vardagsrum ;P

Vi drar väl en gammal bild igen :)


Kreta


åå, jag längtar tillbaka!


Stök

Hehe det är svårt att få nånting gjort här i lägenheten när jag inte är här! Nu kom jag hem först. Har varit och slösat pengar igen fast idag på matvaror. Träffade Li och Ludvig på knalleland när jag hälsade på hos Lotta på Telenor. Så vi gick runt och kollade i butiker och sen åt vi lite. Idag är det spelkväll borta på Lis och Jerrys studenthem men jag tror att jag stannar hemma och skruvar och packar upp. Det blir nästan bara värre och värre för varje dag som går här ;D
Måste ta tag i detta virus också! Jag vill inte ansluta telefonen eller kameran och föra över bilder. Men jag kan ju lägga in nå gamla så finns det lite färg att kolla på iaf :)

Såhär ändrar vädret rätt ofta i Borås. Jag tog dessa under en kort rast i skolan förra terminen.


Så fint det är ute.. ska vi kanske gå och sätta oss i parken efter skolan, kanske äta glass och...


...eller förresten.. Strunt samma!


Ikea

Igår blev jag fattig efter Ikea :O Men då fick jag å andra sidan massor med grejer! Ny soffa, tv-bänk, vardagsrums bord, köksbord, säng, byrå, lampor och massor med smågrejs. Jag skickade 3 vagnar med hemkörning och resten stuvade vi in i bilen. Tusen tack Lotta för all hjälp! Det hade gått riktigt osmidigt om inte du varit med :P Hela dan var vi där också även om jag bestämde mig snabbt vilka saker jag ville ha (till skillnad från när jag är på restaurang, där tar det alltid svinlänge innan jag vet vad jag vill ha)
Nu ska jag åka ut till knalleland och titta lite på ÖB och Rusta om det finns ngt kul (typ en skurmopp elller vattenkokare eller ngt liknande, haha)
Sen har jag, efter ca 3 dagar i tystnad (pga avsaknad av radio och tv) kommit på att jag har radio i min klockradio! Man hör ju på namnet bara att det är en radio! Har lyssnat lite i datorn innan men det är så dåligt ljud. Så nu ska jag leta fram dendär radion :)

Viiruus

Packar upp som bäst i min nya egna lägenhet :) Utan möbler men imorgon blir det en tripp till IKEA. Har sovit på min besöksmadrass som på sin höjd är 10 cm tjock :) Att jag låter andra sova här medan jag myser i min egen säng, hihi.
Ska iväg till Elgiganten eller ngt liknande och köpa en extern hårddisk eller ett större USB minne och iaf föra över min musik.. jag har fått virus i datorn så ska formatera om den :( Kanske mina filmer och alla heroesavsnitt också men jag har hört att det är större risk att viruset lägger sig i dom filerna.. men jag ska rådfråga först. Triiiist att formatera!! :((
16.40 har min nya mobil laddat 24h också, hiiiii då ska jag slå igång den!

Framme i Gävle

På hotellrummet sen halv sju :) Så skönt att vara framme, Hotell är fint. Har varit och ätit gott i restaurangen efter en dusch. Undra varför man känner sig så ofräsch när man åkt bil.. man gör ju inget, bara sitter ner?
Nu mysa lite här sen sova sen imorgon HOTELLFRUKOST! Mmm!

HIHI

Slog på datorn och ska kolla upp adressen till hotellet i Gävle så jag hittar dit sen :) Är i Örnsköldsvik och har just ätit lunch. Tänkte också lovorda GPS:en och hur bra den är. Jag började känna mig hungrig och slog igång mekanismen. Där kan man välja "matställen" och sen vad man är sugen på. "Kinesiskt" tänkte jag, gott med värsta buffén! Alla kinaställena kom upp i gps:en och avstånd till dem. Svinbra tänkte jag men efter 26 km befann jag mig mitt i stadskärnan i Örnsköldsvik! Med bussar, enkelriktat, gågator och folk! Helskotta, jag har aldrig varit inne i Ö-vik. Så jag övergav min plan till GPS-kärringens förtvivlan "gör om rutt, gör om rutt" åså körde jag snabbt ut till E4:an igen och nu har jag ätit på MAX, hihi :D Men den är ju ändå ruskigt bra min GPS.. jag kunde inte veta att stället låg mitt i centrum ;)
Nu ska jag åka över gatan till Statoil och tanka.
37 mil kvar till Gävle :)


Lite tid

Har inte hunnit skriva på länge, det är full fart mest hela tiden. Saker att fixa och allt jag ska packa och underbara människor att säga hejdå till..
Håller på att packa ihop nu och om nån timme kör jag första etappen till Luleå. Fick hotell i Gävle först och dit är det lite långt att köra ensam på en dag så jag åker ikväll till Luleå och startar därifrån imorgon morgon så är det inte fullt lika långt :) Jag ska skriva mer när jag har bättre med tid :)
Puss/mej :)

Soova

Natti natt, nu ligger jag i sängen.. redan. Börjar jobba kl.8 imorgon. Mina lediga dagar gick fort och mkt hann jag med. Dock inte så mkt viktigt inför nerresan. Har mest fikat på Safari :) 2 ggr idag. En gång med söt Sandra och andra gången med Kicki, Mattias och Mange. Underbart att träffas igen! Sån lyckoboost ♥ (Finns det ett sånt ord, lyckoboost? Kanske :D)

Jag har fått nåt i datorn också! Den går segt och hela tiden ploppar det upp att virusskyddet har upptäckt virus! Robert, hjälp mig!


Kicki och Catti ♥

Diverse bekymmer

Har haft en heldag på stan med Kajsa idag. Men innan det var jag och lämnade cellprov, hujj, snart kommer mammografikallelsen också!
Har shoppat lite fastän pengarna är slut :) Kanske kan slänga upp nån bild om jag får tid sen. Vi har ätit dom fantastiska mackorna från Safari och jag har även hängt med in i diverse tråkiga affärer som sålde tyger och garn. Kajsa köpte gardiner som hon ska sy.. alltså jag kan inte sy gardiner! Jag fattade inte ens hälften av vad dom pratade om.. Hur ska det gå för mig? Sen kan hon sticka också dendär Kajsa.. hon håller på att sticka sockar till sin kille.. Hallå jag kan inte sticka! Jag har alltid fått sockar och sånt av mormor men mina barn och barnbarn kommer ju inte få en enda liten socke... Kajsa säger att det är jättelätt åså drog hon hela storyn om hur man stickar sockar.. 2 räta, 2 aviga sen minns jag inge mer.. men jag är övertygad om att även om jag skulle minnas skulle jag aldrig få ihop en yllesocka själv. Intresset kanske uppstår en vacker dag :)



Terran, jag, Kajsa och Maria under den vilda festivallördagen :)



Trött men ändå inte

Idag börjar Paradis tidigare, redan om 10 min så den ska jag kolla. Såg gårdagens avsnitt via datorn när jag vaknade, så enkelt det mesta är nuför tiden :)
Har just kommit hem från Robban, där bjöds det på tacos (fast jag var med och lagade). Kajsa och Jessica kom också och det var en riktigt kul kväll. Mandeltårta och glass till efterrätt, satt så fint i magen :) Sen kollade vi filmen "Hangover", så jäkla kul! Den var riktigt bra :)
Nu paradise sen kanske sova? Jag har inge mer Family Guy kvar att kolla, ska köpa en ny säsong från Ullared nästa gång :) Fast man kanske borde läsa böcker innan sömnen istället, mer allmänbildande än Family Guy.. men kanske om man kollar utan text? Hiihi



Svinbra :)

Funderingar

Stängde av tv:n innan Paradise Hotel för jag var för trött för att kolla men nu ligger jag ändå vaken och kan inte sova.. För mkt tankar som kommer krypande på natten och mest tänker jag på Borås och att det ska bli skönt att komma tillbaka dit. Jag är lite less på Kiruna och allt det inte kunnat erbjuda.. Saknar mina vänner i Borås och det faktum att vi ses eller iaf hörs av varje dag.. Det blir lätt att jag känner mig ensam här för alla har så "vuxna liv" med hus, hundar, renoveringar och pojkvänner och hade jag inte haft ett så socialt jobb som Statoil hade jag blivit tokig tror jag. Så känner jag just nu iaf..
Som ensammast i världen.


Jag saknar er..

Wich

Hemma efter jobb. 11,5h idag men nu är jag ledig till fredag om det inte blir ngt extra.
Har kollat ett avsnitt av Family Guy och ätit Ben&Jerrys Wich glass. Fast jag hann äta upp hela medan jag tjorvade med skivan i datorn. 340 kcal såhär innan läggdags, check! :)
Det är för övrigt +7 grader ute..huu
Natti!


Mmm

Kirunas ambassadörer

Haha varför är det alltid de värsta av de värsta Kiruna-bor, och norrlänningar överlag som syns och hörs i media? Igår lyssnade jag på MixMegapol och då rinde en medelålders (skulle jag gissa) man in och berättade om hur deras kräftskiva gått galet (det innehöll bråk och slagga, ingen skräll). Han hade den bredaste och värsta norrländskan, t.o.m med inslag av finsk brytning.. och hans kompis hette Yuuris. Alltså det kanske inte är så konstigt att folk söderöver har sina fördomar om Norrland när dom enda som syns och hörs är såna som Kjelle som ringde in till Mix :) För mig gör det inget, det är mest roligt men det var en tanke som slog mig :)

Den ena norrlänningen till den andra:
- En gång fällde jag en hel skog.
- Det är väl inget. Jag har varit i Abisko och huggit all skog på Nuoja.
- Men det ligger ju ovanför trädgränsen...
- Nu, ja.

Det kom en ny temperaturrapportör till en av Lapplands värsta köldhålor. Alla andra i området rapporterade 30-35 minusgrader, men det här norrlänningen rapporterade endast 11 minus. SMHI frågade honom om det verkligen stämde.
- Jo, det är -11 grader.
- Men det är ju under 30 grader kallt i närliggande områden?!
- Ja, utomhus ja.

Norrlänningar och temperaturer:
+15°C
Tar Stockholmarna på sig mössor, vinterjackor och handskar. Norrlänningen solar och gläds åt värmeböljan.

+10°C
Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus. Norrlänningen planterar blommor i trädgården.

+5°C
Malmöbornas bilar vägrar att starta. Norrlänningen cruisar obehindrat i en Volvo 240.

0°C
Vatten fryser till is. Vattnet i Torneälven älven blir lite tjockare.

-5°C
Folk i Skåne håller på att förfrysa. Norrlänningen grillar den sista korven före vintern.

-10°C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus. Norrlänningen tar på sig en långärmad tröja.

-20°C
Stockholmarna flyr till Mallorca. Norrlänningen slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30°C
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta. Norrlänningen börjar torka tvätten inomhus.

-40°C
Stockholm krackelerar sönder i kylan. Norrlänningen köar vid den lokala hembrännarn.

-50°C
Isbjörnarna börjar evakuera Nordpolen. F21 senarelägger sin vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder.

-60°C
Torneälven förfryser. Norrlänningen hyr video och stannar inne.

-70°C
Den falska norrlänningen flyttar söderut. Norrlänningen blir frustrerad eftersom det inte går att lagra brännvinet utomhus. F21 drar ut på vinteröverlevnadskurs.

-183°C
Mikroberna i maten överlever inte. Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

-273°C
ALL atombaserad rörelse stannar. Norrlänningarna börjar säga till varandra "Helvete, vad kallt det känns ute i dag".

-300°C
Helvetet fryser till is. Norrläningarna är ensamma.


Namnam

Spinningen blev inställd idag igen pga av för få deltagare. Men jag har varit och tränat på gymmet istället och sen körde jag ett eget 30 min spinningpass i spinningsalen. Det var kul men ensamt :O
Nu är jag hemma och har duschat. Ska steka palt snart sen jobbet kl.17.
Mitt bak igår blev gott, noblessekakor och snickerskaka :)



Imorgon kommer mamma hem ♥ Ska bli roligt, så hinner vi ses lite över en vecka innan jag åker tillbaka till Borås. Jag ska föreslå att vi ska äta på Kina snarast. Jag har kinamats-abstinens så jag håller på att dö :)

Natt



Såhär mörkt är det ute nu.. inga gatulampor som lyser.. 

12 augusti

Hipp Hipp Hurra för lillebror Fredrik som fyller år idag! Jag ska baka lite fika nu fast måste gå och handla lite innan, sen råkade jag sova så länge.. Ställde klockan på 10 och skulle gå på spinningen 11.30 men de ringde och sa att den var inställd. Kanske bra då jag har träningsvärk från pumpen igår :) Fast inte lika hemskt som förra gången men ändå lite ont.
Är ledig idag med :)


Grattis bästaste lillebror ♥

Hemma

Hemma efter jobb, det är kolmörkt ute! Molningt, ingen midnattssol och inga gatulampor heller..  Tänkte promenera till jobbet idag men man vill inte gå hem i totalt mörker såhär sent. Sen har det spöregnat heela kvällen.
Jag har bokat klipptid och fick redan imorgon! Kors i taket. Man kan få vänta upp till 8 veckor på en tid och ändå har vi typ en frissa på varje gata :)
Om 2 veckor styr jag bilen mot Borås igen, så fort det har gått.. jag minns när jag hade hela sommaren framför mig ;) Nu är den snart bakom. Fast i Borås är det ju varmt (nästan) hela tiden iaf :)
Nu börjar Paradise Hotel!

I afton

Mysbyxor
Karra
Chirre och dirre
Wallander

Sikken mys-söndag :)

 


The Mentalist

Hm.. Alltså den serien är ju jättebra och har gått större delen av våren på trean.. Jag har bara sett 2 hela avsnitt eftersom den gick samtidigt som CSI på måndagar.. Nu kör dom repriser och jag kommer aldrig ihåg det förrän nu. Men tror ni inte att det är precis ett av dom två avsnitten jag sett? Fy sån otur :P Men jag ska kolla ändå, han är ju rätt het, Simon Baker as Patric Jane :)

Lördag

Hej bloggen! :)
Jobb 8-16 idag, skönt att jobba fm fast jag var trött imorse.. och lite nu med. Jag tänkte ha en lugn kväll igår med film och karra men när jag var och handlade som bäst på Coop ringde Danne och bjöd hem mig på tacos! Å vem tackar nej till tacos?! Inte då jag :D Sen blev det spel till kl.02 på natten, "Speculation", det var ett kul spel. Danne, Markus och A-L drack öl men nånstans får väl gränsen gå när jag ska jobba tidigt så jag drack 1,5L cola istället! :)
Idag ska vi spela tv-spel och beställa pizza (som samlingsnamn för hämtmat, jag gillar ju inte pizza så jag ska äta kycklingspett eller nåt annat gott) Ska skutta in i duschen nu sen off to lompis!
Jobb imorgon fm igen, räknade ihop mina timmar för juli idag. Jag har jobbat 215.5h förra månaden.. när hann jag med att jobba så mkt? :)


Borås -09
Jag ska boka klipp- och färgtid tänkte jag. Är ganska ljus i håret nu. Funderar om jag ska färga mörkt igen eller lägga mer ljusa slingor och kanske lite mörkt..? Kanske bli blond igen..


Kiruna -07
...jag vet inte..Svårt. Hjälp mig..

Ledig dag

Har gjort ett städryck! Det känns så bra efteråt, som träning :)
Ska nog ut i spåret nu tror jag. Är på sjätte cd:n på Magdalena Graafs bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Den är fruktansvärt bra!
Kom hem igår från Piteå, vilka sköna dagar! Strålande sol. Här i Kiruna är det också varmt men molnen är för det mesta ivägen för solen. Ledig idag igen, ett kort pass igår bara sen jobbar jag helgen.
Har shoppat lite i Piteå. Nya jeansleggings, blåa och svarta. En fin tunika från VILA och en stor väska. Jag har spanat in den förut och nu var den på rea, nice :)


Med tunika och väska
Jag kommer aldrig att hitta ngt i den :)

Biljetter!

Nu har jag bokat biljetter! 3 st, Malmö Arena, 6 november, Marilyn Manson!


Manson till Sverige!!

I november!! Jag är så glad att jag nästan går sönder! Fast samtidigt så ledsen att jag nästan går sönder.. vem ska jag åka med? Det finns ingen jag känner som gillar honom.


Åååh!

Sol och värme

Så varmt och skönt det har varit! Är fortfarande 25 grader ute. Har bara tagit det lugnt idag. Varit ute på promenad och började lyssna på en bok av Magdalena Graaf "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Har lyssnat första cd:n och den verkar jättebra. Går så snabbt att vara ute och gå när man lyssnar på bra böcker. 
Har löst lite korsord, läst en annan bok, solat och myst. Nyligen skar jag upp fläskfilé och gjorde marinaden för imorgon. Ska laga Grekisk pyttipanna till pappa och Tarja :)
Nu börjar bastun bli klar så ska sticka och basta. Bästa bastun tillsammans med den vi har i stugan i Savonlinna, helt underbart :)
Har glömt kabeln till kameran men ska fota med pappas kamera så jag kan lägga ut någon bild :)

Luleåkalaset blev det också och kul hade vi :) Trött som fasen när vi kom tillbaka till stugan, jag och Sandra, där vid 4. Då hade jag varit vaken 21h och slocknade nog på 10 sek. 

Och Lotta, jag har forttarande inte badat, jag lovade ju att messa nästa gång jag badar ;)

I Piteå!

Kom fram strax efter 11 idag. Hämtade Sandra först och vi har varit på systemet och nu är jag i stugan med pappa och har ätit lunch. Funderar om det blir Luleå Kalaset idag? Hade varit roligt men det blir som svårt när man inte får dricka alkohol och köra bil samtidigt :P Det är ca 7 mil till Luleå härifrån och bussen är svindyr + inträdet. Så frågan är om det är värt det. Men ska kolla upp lite mer om det finns skjuts eller någon nykter (inte jag iaf :D) så vi kan ta oss dit. Annars blir det nog utgång här i Pite :)
Igår var jag i Gällivare hos MIa, det var mysigt. Jag fick grillat och dendär gooa efterrätten med maräng och hallon! Träffade Lisa också och dom har skaffat hund, 4 månader liten.. Johnny hette han :) En blandning mellan Jack Russel och nån annan ras, jättesöt!
Nu kom alla andra hit, mina minsta kusiner också. Tänkte vila en stund men får väl se hur det blir med det. Heeeiippa!


RSS 2.0