för lite tid

Jag tänkte uppdatera här men nu så hinner jag ändå inte.. Det är mkt att göra hela tiden, fast roliga saker förstås :)
Jag skriver lite bättre nästa år, hihi. Nu ska jag och spela tv-spel hos Robbe :) Sen blir det middag och vin hos Stina :)
Heippa!

Min framtid blev ljus

Ännu ett tecken på att jag börjar bli gammal.. eller äldre, hur man nu vill se på det =)
Jag har varit på pensionsrådgivning på banken idag! Japp, snart kommer det mammografikallelser i brevlådan också.

Jag fick ett samtal om en gratis rådgivning och gratis är gott som alla vet så klart jag gick dit =)
Där kollade vi på hur det ser ut, hur det funkar med pensionssparande och kalkylerade lite på månadsinkomst och sådant. Det var väldigt lärorikt och det känns bra att vara lite mera insatt nu är förut. Jag fick även gratis "pensionsplacerare" som ganska enkelt uttryckt bollar och placerar mina pengar hela tiden för att få så bra utvecklig som möjligt.
Sen fick jag göra en riskprofil men jag är ingen gambler men eftersom jag är så ung (nu är jag ung) så kunde man gambla lite mera när det är långt kvar till pensionen. Så jag har 75% aktier och 25% räntor. Sen när man börjar närma sig Åldern med stort Å så ligger alla pengar säkrare i räntor. Det lät bra tyckte jag =)
Sen kan jag börja spara nu, 100 kr i månaden men dom pengarna får jag inte börja lyfta förrän jag är 61 år sa hon.. haha, det är år 2047, snacka långsiktigt sparande =) 

Hundspann har vi gjort nu med, satana vad kallt det blev. Det var -20 grader därute i skogen och jag hade 17 lager med kläder, sockar och 2 par yllesockar och skor som tål -50 grader, en buff och 2 mössor men ändå blev det kallt mot slutet, men roligt var det =) Kan verkligen tänka mig att det är en upplevelse för turister. Helt tyst, bara kälken och hundarnas tassar mot snön man hör. Sen fick jag höra idag vad det skulle kosta om man betalade för en tur.. mellan 5-7 000 kr! Heeerreguud!


Mitt Kiruna

"Borta bra men hemma bäst" men jag har två hem känns det som. När jag är därnere säger jag hem om Kiruna och när jag är här säger jag hem om Borås.. "Jag åker hem den 17 dec" "Jag åker hem den 7 januari" ?? Men Kiruna kommer nog alltid ligga varmast om hjärtat och när jag tänker på ordet hem tänker jag på Kiruna och min familj.

Hur skönt som helst att äntligen vara här, sjukt mkt snö :-) Fast det var inte oväntat men lite ovant eftersom det inte varit nästan nån snö alls i Borås.
Jag har redan hunnit med massor :-) Sandra hämtade mig från planet och tur att hon inte hann komma in till terminalen för då hade jag börjat gråta! Vi var och åt en Safari macka, namnam, det saknar nog alla kirunabor som inte bor i Kiruna längre ;P Jag har träffat hela min familj och även Kajsa och min kusin Linda som var här och hjälpte till att slå in julklappar idag :-) 
Har handlat klart alla julklappar också, i tid för en gångs skull tror jag. Jag och Sandra var nån timme på stan och gjorde ärenden igår.
Ikväll har jag varit hos pappa och Tarja och blivit bjuden på en massa, kaffe och kaka, rödvin ost och kex, glögg och godis och pinnar åså såg vi film och hade det mysigt :-)

Imorgon ska vi åka hundspann, jag och mamma. Det ska bli roligt. Hoppas det är bättre väder, hittills har det snöat och blåst som helvete, nu verkar det ha lugnat ner sig lite. Men det är nog för att det blivit kallare, direkt när det är "varmt" här, då blåser det! Men jobbigt om det vore -25 och blåst, det hade nog varit en nära-döden-upplevelse.  


                                     Julgran? :-)

 
Jag ser det snöa.. brrrr

Gottigott

2 dagar kvar! "Gött"! :-D
Tentan är gjord och packat klart har jag också gjort förutom lite småsaker. Det mesta är hos Lotta redan.
Tentan gick bra, tror jag iaf, det kändes bra :-)

Idag är det Lilla Julafton, fan vad roligt! Vi ska äta julmat och dricka alkohol (måndag väl? Men nu är det jullov och ordet tentafest har jag hört förut hihi) Sen ska vi lotta ut julklappar, alla har köpt ngt med en gräns på 50 kr :-D
Imorgon blir det att städa ur hela lgh och sen onsdag morgon bliré Landvetter och Kiiiiiruna! <3

nedräkning

3 dagar kvar!! Yeeei!
Packar och pluggar om vartannat idag. Tentan imorgon och måste ha packat klart allt idag.
Så jag kör på hära.. Ses snart!!

Pluggdag... eller..

Hojja jag gillar inte cliffhangers i tv! Det är så spänki sen slutar det bara! Man lämnas med en frustrerande känsla.."men! va.. neeej, men...hallå?!" Jag såg Criminal Minds precis, hoff, nu får jag vänta 4 veckor på att se hur det gick!

Idag har vi varit i skolan och "pluggat".. alltså.. vi har varit där från kl.10 till 19.30.. alltså 9,5h..
Såhär ser en vanlig pluggdag ut, självständiga studiedagar alltså:
Vi brukar ses kl.10 sen sitter vi i tysta rummet och pluggar. Där är det knäpptyst så man får verkligen mkt gjort och bra studiemiljö. Sen har vi lunch 12 till 13 ungefär sen pluggar vi lite till ev i biblioteket så vi kan diskutera och fråga varandra. Sen brukar vi fika vid 15 till typ 16 för det är mkt roligare att prata massa annat än att just plugga. Men sen brukar vi göra ett sista ryck till 17-18 nångång sen hemgång.

Idag har vi inte haft en sån pluggdag! :P
Vi 4 tjejer samlades kl.10, vi gick upp till en datasal och skulle plugga.. jag pluggade lite och gick igenom räknetal och pluggade in olika ventilationssystem, men det tog inte så länge. Sedan gick resten av tiden till att söka andra klasskompisar på facebook och göra quiz i stil med "känner du igen Mc´Donalds maten?" och "kan du dessa svenska skådespelare?" Sen hade vi lunch kl.13. Vi åt sen gick vi till ena fiket och åt pannkakor till efterätt för 4kr/st.
Sen började vi spela kort.. och vi spelade och spelade och spelade, skrattade tills vi grät och bråkade om reglerna och var allmänt ur sans och vett. Vi spelade mäklarn och mäklarassistenten (aka preidenten och idioten) och hjärter sju.
Sen stängde fiket så vi gick till nästa fik, och köpte kaffe med veckans kaka (som är daimbeskvin, fiii fan så god)  och forstatte spela.. nu chicago, den längsta omgången jag spelat nångonsin tror jag! Bl.a p.g.a. ett fyrtal när vi nästan alla låg på köpstopp och en miss från Angelicas sida då hon låg på 51p och av misstag bytte sina kort :-D Haha.
Så då var hon också tillbaka på noll! Detta missade hon eftersom vi faktiskt pluggade lite medan en blandade korten, vi förhörde varandra lite.
Sen fick vi byta fik en gång till, till det sista som är öppet till 20.00. Där spelade vi klart och sedan bestämde vi vad som skulle handlas till lilla julafton och vad vi skulle hitta på imorgon, då var kl. 19.20! Helt sjukt.. vi har alltså spelat kort typ hela dan! Så gick det :P Men kul hade vi! :-D

Men jag tror att vi alla vet att vi kommer klara tentan och vi har repeterat allt så mkt under lektionen så det känns som att man kan det mesta. Men under helgen ska jag försöka plugga lite mer, ensam också så man får ngt gjort ;-D

Det är för övrigt ganska kul, vi brukar ju spela ganska mkt kort och då oftast när vi är fler. Vilka olika regler folk har på samma kortspel, det krockar ordentligt många ggr och alla vill ha sina egna regler och tycker att alla andras är helt åt skogen :P Så vi har haft många dispyter och provat många olika varianter på samma spel. T.ex på hjärter sju.. alltså man har ju en pant eller låter den som inte kan dra ett kort från spelaren till höger. Idag har jag fått spela med regler som gjorde så att man fick ett kort från alla om man inte kan! Gissa vem som satt med alla kungar och ess efter att man inte kunnat lägga på 2 rundor? Jäkligt knäppa regler.. visst? ;-) 

Jag har tagit bort min lunarstorm idag också!! Haha, efter 8 år av lunarstormande.. voivoi.


En 10/10 helg igen!

Nu är det måndag igen! Voi herra. Tiden går svinfort och jag har jättemkt att göra men kommer mig inte för att göra ngt av det.. undra varför det är så. Man kanske måste ha massa tidspress så man får eld i baken och måste göra allt snabbt och effektivt. Man jobbar bäst under lite press tycker jag, inte för mkt men lite grann.

Kvar att göra:
Tentaplugga till den 15 dec
Packa ihop mitt hushåll
Frakta bort hushållet
Fixa en sovplats till min bil
Städa 32 kvm lgh
Tvätta
Annordna lilla julafton
Ha lilla julafton
Tänka ut mera julklappar och inhandla dem

Jag kanske redan har eld i baken egentligen? Men man jobbar bäst under press som sagt :-)

Har haft en 10 poängshelg igen, Kicki kom som sagt hit. Hade en lugn och skön helg med shoppning och göra-vad-vi-känner-för dagar under fre och lördag. Söndag åkte vi härifrån vid 11.30 och åkte till Göteborg och IKEA med bil. Kicki köpte matta och jag hittade lite badpuffar och handtvål :-) Sen bar det av till Liseberg och julen där! Det var inte det lättaste med bilen kan jag säga. Bilköer, 25 filer, trafikljus, människor, mörkt, centrala göteborg.. japp. Utan Kicki hade jag nog börjat gråta :P men hon visste vart vi skulle och guidade bra, jag var lugn och sansad så det gick jättebra tills vi skulle hitta parkering, men efter 30 min var vi påväg in på Liseberg, visserligen sena men där.

Väl därinne  var allt bara underbart. Man får riktig julekänsla och jag åt såna goda mandlar och vi spelade i spelhuset, hästkapplöpning (jag vann!) Vi åkte upp i utkikstornet och det var ju lite läskigt, speciellt när folk börjar fälla kommentarer som "tänk om den lossnar" " tänk om dom tiltar framåt" "det känns som att vi ska åka fritt fall" ja herregud, värsta mesen har jag blivit :-) När jag var liten åkte jag vad som helst när som helst, ju läskigare desto bättre. Nu pirrade det i magen av att åka upp i utkikstornet! Sedan kunde man åka karuseller, fast i flera dagar, när man var mindre. Nu känner man g-kraft i skallen efter 1 karusell bara och att åka 100 åk på en dag känns inte lika lockande längre. Det är nu man börjar förstå sina föräldrar när dom inte ville åka nästan nånting på nöjesfälten. Det är karusell i huvudet och magen flera timmar efteråt :P

Vi avslutade söndagen på en kinarestaurang, jag, Lotta och Angelica. Hur mysigt som helst. Sen blev det roadtrip tillbaka till Borås, klockan var typ 24 när vi väl var hemma :-)
Snart blir det Kiruna! 9 dagar kvar!

Förresten så vann jag choklad på chokladhjulet! Vilken lycka! Jag, Kicki, Mattias och Simon spelade.. och det värsta är att jag sa "fan om nån av er vinner, då blir jag sur" så vann jag.. det var pinsamt :O Men ojojoj sådan lycka, det kom nästan en tår. Sen råkade jag slå jag en unge i huvudet med chokladkartongen i mitt lyckorus.. Hojja.

  
                                              Hurra!


                                      Mys på Liseberg.

Nu ska jag pyssla på lite här innan jag ska sova, innan tolv idag har jag bestämt!
Natti natt på ett tag!

Kolla förresten in www.oioioi.se. Alltid julens roligaste kalender :-)

Träd, klipp, paj, tårar

Nu klipper Kicki mig!! Fast jag är inte så nervös, bara lite ;P Vi har färgat håret innan också, men med frissafärg. Man får ta budgetalternativen stegvis :-) Men vad ska man göra.. om jag går till frisörn så kostar det över 1000 kr och det är halva min budget för övrigt kostnader.. inte okej :P Men jag litar på Kicki, hon har gjort detta förr, säger hon ;-)

Svinkul att hon är här, vi har varit på stan lite idag och kollat julklappar och jag hittade ett träd som jag letat efter! Att hänga halsband och så på. Yeei! Sen har vi ätit god mat och ska göra paj, som vi eg skulle ha gjort igår men vi blev så mätta.
Igår hade vi det lugnt och skönt och kvällen var perfa till kl. 22.33, då åkte Robin ur Idol, fy fasen..då blev jag ledsen och hade tår i ögat.. som alla småtjejerna i studion ;-)

Nu måste jag pausa för Kicki ska klippa framifrån :P

Nu är det klart. Blev svinbra! Dukitga Kicki! Nu är det paj och Britney dokumentär. Vi ska kolla "hur hon tänkte, hon är ju en smart person" 


                               Catrins träd :-)

Skoltid

Nu är jag i skolan, jag har pluggat en massa (!) till tentan den 15 dec.. Byggnadsteknik. Jag ska vara här till klockan 19.30, minst, har jag sagt till alla så jag får väl fylla ut tiden lite nu :-D Hoppas Lotta inte läser :P Jag har gått igenom alla anteckningar och kollat räkneexemplen, som för övrigt lämnar en del att önska. Allt är så otydligt och V-värden hit och dit så man blir alldeles snurrig. Har tittat lite på PingPong (skolans anslagstavla kanske man kan beskriva det som, här finns meddelanden och kurser, alla våra föreläsningar och länkar från byggnadstekniken ligger här) men jag blev så trött. Jag hade som tanke att tok-plugga igår och idag. Igår hade vi redovisning, som för övrigt gick jättebra, sen stannade vi i skolan och pluggade tills juridiken som började 18.30. Så jag var i skolan från 10.30-21.00 igår. Men vi råpluggade inte hela tiden.. förstås :-)
Juridiken är jättekul också, intressanta övergripande saker som känns bra att veta. Lotta hade också en ganska viktig fundering innan lektionen började..."undra om jag ska stryka över med grönt idag?" :-D
Sen fick vi kladdkaka som Jerry hade bakat, svingod. En kul grej att vi bakar och tar med, jag bakade ju filbullar för nån vecka sen. Fast vi har inget schema om vem som ska ta med när.. ännu iaf :-D Sen spelade vi kort, på middagspausen innan juridiken, utslagspoker. Jag vann en gång av två omgångar spelade.. andra gången kom jag trea. (Vi spelade förra veckan också men då åkte jag ut först 2 ggr så det kändes inte värt att nämna, inte med mitt dåliga-förlorar sinne heller:P)
Idag när jag kommer hem (efter 19.30 nångång ;P) ska jag städa och förbereda flärrefile tills imorgon då Kicki kommer! Yeei! Vi ska äta grekisk pyttipanna (igen tänker du, men det har faktiskt gått många dagar och veckor sen senast, känns det som?) Sen blir det Jul i Liseberg på söndag, dit har jag längtat hela hösten tror jag :-) Hoppas det kommer lite snö tills dess, det snöade tydligen imorse men jag hade sovmorgon till 11 så jag missade nog det, och inte låg det kvar så mkt när jag vaknade heller. Men det är nog smällar man får ta för sovmorgon :-)
Nu är klockan bara 19.06 så jag ska leta lite bilder på skolan, hihi.


Lite tråkig bild, fast det är ju lite grått och trist här nu :P

Skolan består av 2 byggnader, en nyare och en äldre. Den nya delen var på föregående bild och där är jag nu i biblioteket. Den andra byggnaden syns framför gubben i andra bilden. Vi har lektioner i bägge byggnaderna. Kårhuset och puben är mittemot den äldre byggnaden över gatan.


Denhär gubben ligger numera utanför byggnaden i föregående
bild, jag har ett foto i mobilen när det har snöat på honom, det ser
ut att vara kallt som fan.

Nu är klockan halv åtta, nu sticker jag hem! :-D

En 10/10 helg

Vilken kanonhelg! Å nu är det måndag kväll, har massor att göra varje dag men lite fritid får man unna sig kanske.
Catrins kanonhelg:
fredag kollade jag och Lotta Idol och hade det mysigt med glögg och pepparkaka. Robin fick stanna och Johan åkte ut, halleluja! Då var fredagen gjord! Sen var vi ute och kollade på folk i centrum, vi kände oss som föräldrar på stan som knallade runt utan mål och höll koll :-) Vi åt en glass på McDonald´s och pratade en massa tills klockan var 01.30 då sa vi godnatt och åkte hem :-)
Lördag kollade vi runt efter julklappar på dan, jag köpte inget men kollade utbudet sådär.. ifall det dyker upp ngt bättre. Tänkte köpa julklappar till mig själv (som jag alltid annars gör, 1 julklapp till mamma, 1 till Catrin. Eftersom man hittar så mkt saker man själv vill ha när man rantar på stan) men jag har ju mitt studiemedel att leva på, endast, och då får man tänka till lite extra i vissa situationer, lite utmaning sådär :P
Sen träffades vi hos mig och drack lite vin, eller ja.. vi skulle köpa en flaska men det blev en bag-in-box (inge tänka till lite extra där inte) sen gick vi till Harry´s och röjde järnet, voi herra, men kul hade vi! Sen blev det efterfest, den första roliga efterfesten jag varit på tror jag, med öl och guitar hero, och jag spöade alla! Jag var bäst!


   
                                                                                                 Party tjejer!
                                                      

Söndag kom väl igång där vid 15.00 av diverse anlednignar :P Då gick vi på skyltsöndag och tittade och provsmakade grejer i dom små röda bodarna som dom ställt upp i centrum :-) Fast bara knäckebröd och glögg.. varför får man inte smaka det goda, chokladen och munkarna? hm. Efter det blev det ChinaTown och fyra små rätter (inge tänka till här heller) (men ibland får man) Sedan blev det film på kvällen som avslutning.


Skyltsöndag precis innan stängning, därav så lite folk.. fast 
jag vet inte om det var mer folk innan heller förstås :P


Mkt att göra denna vecka, har redovisning på byggnadskonstruktionen. Vi ska göra klart den imorgon. Sen börja tenta-plugga inför tentan i byggnadsteknik som är den 15 dec. Kicki kommer till helgen också, hurra!! Vi ska ha det mysigt och laga god mat och ta det lugnt. 

Natti natt!

RSS 2.0