Helgen

Är tillbaka i Borran nu sen några timmar :) En jättekul och mysig helg med massa familjefeeling :) Kul att komma iväg och se lite nytt. Å inte så mkt fattigare är jag trots nästan 7h på ranten i lördags. IKEA, stan och A6 hann vi avverka. Jag köpte stora värmeljus på IKEA och en toa-skylt från en krimskrams affär :D

           
                                                                    Gågata i Jönköpings centrum

           


           

                                        
                                                                 Strandpromenad längst Vättern

           
                                   Lotta köpte korgstolar på IKEA som hon mosade in i min bil :)

            
                                                    Buster var också i Jönköping, men han sov mest
 
                                      
                                                                 Froggy is still alive and kicking :)

 


FelSms

Fick ett sms från ett redan okänt nr:

Bytt mobil nr.
Det nya är
070- .......
Gunilla (och efternamn)

Haha jag funderade och det är ingen jag känner? Sen sa det bara tjoff, tjoff och rassel på nätet så visste jag vart hon bor och hur gammal hon är. Gunilla är 62 år och bor ute i skogen flera mil sydösterut från Borås..
Undra hur mitt telefonnr har hamnat i hennes telefonlista? Felskrivning, felhörning? Spännande :)

Nu ska jag ladda över lite bilder från helgen :)

Jönköping

Här är vi nu, vi ska snart ut och titta i stan och det stora köpcentret A6 :)
Igår anlände vi strax innan två, finfina vägar och +5 grader (nu snöar det igen). Vi åkte direkt till Rosenlundsbadet och äventyrsbadade samt plankade in i relaxen :) Där badade vi doft ångbastu och duschade temadusch och badade varmt tills vi såg att alla utom vi hade röda armband på sig :P

Nu ska vi åka! Pusshej!

Resa

Imorgon ska jag åka till Jönköping! Haha, bara sådär :) Lotta tyckte att jag kunde följa med när vi stod på Friskis och bytte om, bara sådär :) Det vore roligt tänkte jag, det har ju kommit pengar idag! (Sen när man kommer hem därifrån så ser månaden ut som förra, gud förbjude att det händer!)
Lottas systerson fyller år och hennes familj ska vara där också, det ska bli kul och framförallt roligt att åka bort lite :)


Motvind

Vaknade imorse vid halv tio, fint klart väder ute och -0.3 grader. Nice tänkte jag, snart powerwalk och gick och la mig lite till i sängen och tittade på tv :) Sen när jag klev upp så snöade det som fan.. Jag skulle ha gått direkt. Vågräta stora flingor rakt i fejjan och jag hade motvind hela tiden kändes det som. 

 

När man blir kär

I min Må Bra tidning har jag läst vad som händer i kroppen när man är förälskad.

Med hjälp av magnetröntgen har man sett (förutom att kärleken sitter i hjärnan och inte i hjärtat) att vissa delar i hjärnan går upp i varv medan andra går ner. T.ex logiskt tänkande, gott omdöme och kritiskt tänkande lyser med sin frånvaro. Istället fylls man av signalsubstansen dopamin som ger lyckokickar, och när man får vara tillsammans med sin älskade är lyckan så total att man glömmer allt vad mat och sömn heter.

Dessa förändringar i dopaminet ligger också bakom beroendesjukdomar och tvångssyndrom.

Förälskelse är ett stresstillstånd som sliter hårt på kroppen. Pulsen skenar, även sexlusten, svettkörtlarna och stresshormonet kortisol ökar.. 

Hm, alltså det låter ju inte som ngt nyttigt tillstånd att leva i :D


Min favvofilm btw :D


Onsdag

Idag har det varit full fart hela dagen, skola 9-16. Under fm har vi jobbat med inlämningsuppg till fastighetsvärderingen och under em hade vi föreläsning om försäljning av bostadsrätter, riktigt bra var den!

Sen traskade vi till Friskis och körde spinning, jag och Angelica :) Sen blev det ICA påvägen hem och tillslut hemma och lagade mat.
Lotta vill att jag ska börja lägga ut veckans mat :P Haha, hur vill du att jag ska utforma det Lottis? Varje dag, varje vecka, med/utan recept? ;) Idag har jag iaf ätit faijtas, fy fan vad gott, eller så var det för att jag var så vansinnigt hungrig. Fast det vet Lotta redan hur man gör :)

Nu har jag slagit mig ner i soffan och känner tröttheten slå i hela kroppen, har lite go träningsvärk i axlar och triceps också. Kollar stafetten på Svt, fantastiskt vad Sverige är duktiga! Det har blivit kul att kolla OS, å jag gillar kommentatorerna, hur roliga (och duktiga) som helst, speciellt när det börjar dra ihop sig :)

Vidare är jag less på snön nu, tänk om den vore borta imorgon när jag vaknar!



Jag längtar tillbaka till Kreta!


Skola

Idag har vi varit i skolan och har b.la. läst kurslitteratur :D


Tenta den 17 mars!


Natti

Igår hade jag myskväll med godis, mm :) Kollade Die Hard på tv och åt Polly, och imorgon får jag nya filmer från Lovefilm, ena är Die Hard 2, perfa!

Nu ska jag borsta tänderna sen läsa lite innan jag tänkte sova. Inga föreläsningar imorgon så vi ska börja med första inlämningsuppg till fastighetsvärderingen.

Puss hej god natt :D

Testlagat

Haha jag provade ett nytt recept idag igen, köttfärsbiffar med fetaost :) Det blev jättegott. Mkt bättre än min morotssoppa senast! :P


Testlagarna i Buffé-tidningen från ICA



Hemma hos mig


Partyt

Riktigt lyckad kväll igår! Förfesten var jättekul, mkt nytt trevligt folk och smarrig tacopaj :)

Sen gick vi på gammeldans, haha! Några i sällskapet gick in så fort så vi inte hängde med så det var bara att följa efter, sen efter 1h eller 2 så hade alla från sällskapet gått hem å det var bara jag, Lotta, Rikard och Jerry kvar, vi som inte ville gå på gammeldans alltså. Men det var kul, DJ:n var i 40års åldern med glasögon och kostym. Men han spelade nästan bara bra musik så det var inget dåligt :) Sen blev det liveband med 2 medelålders men dom spelade också bra musik och avslutade med Rammsteins "Du Hast" :D

Jerry skulle maila över lite bilder så jag lägger ut nån bild senare :)

Inflyttningsfest

Snart ska jag börja partyfixa här, ikväll är det inflyttningsfest hos Lotta och hennes sambo :) Det ska bli roligt och mkt folk skulle det komma. Så strax efter fem kommer våran skjuts (bussen) å sen blir det party igen!

Å i Borås snöar det ännu!
 
Ingen hade hunnit ploga utanför våra garage imorse när jag skulle till Friskis, det är snö upp till bildörren där. Jag backade ut med en väldig fart sen fick jag "gunga" iväg för att få fäste och komma ut. Nu får den då stå där tills snön är under kontroll igen :)
Spinningen var inställd också så vi fick köra egen träning i gymmet men det kändes inte så bra när jag var inställd på spinning och inte alls sugen på styrka, men det fick gå ändå :) 

Ha en fin lördagkväll :)


Terräng-Audin :)


Skivstång och snö

Idag ökade jag vikterna på skivstångspasset, sweet! Det är en härlig känsla när man känner att man blir starkare och orkar mer. Så nu hoppas jag på träningsvärk imorgon. Även om skivstång till stor del också handlar om uthållighet så känns det ändå förjävla bra att orka mer. Jag och Sandra kör tyngre på benen än de flesta män på passet :)

Skivstång (för alla som inte vet till 100%) är ett gruppträningpass där man jobbar med skivstång och fria vikter på. Man kör igenom de flesta muskelgrupperna (ben, bröst, rygg, axlar, biceps, triceps och mage) och man jobbar i långa intervaller dvs många repetitioner för varje muskelgrupp.

Snöa har det börjat göra nu igen, såntdär vansinnigt snöande. Det kommer hur mkt som helst och det blir kaos. Idag påväg till Lotta fick jag stå i kö några min för att det var en bil längre fram som hade kört upp i snön invid vägen. 

Å egentligen är det ganska lätt att säga att dom inte kan köra bil härnere, att vi från Norrland är vana vinterkörare, vilket iofs är sant, klart att vi är liite bättre. Men det blir fasen halt när det snöar såhär, blöt snö och bara nån liten minusgrad ute. Man känner hur bilen släpper fästet emellanåt så jag förstår ändå att många hamnar utanför vägen.  


Hemma hos Lottis

Nu är jag hemma hos Lotta, hon pratar i mobilen (som vanligt, min mobil ringer typ aldrig) så jag tog besittningen av hennes dator :)
Vi läser och diskuterar inför ett seminarium som vi har snart. Sen ska vi läsa i böckerna innan träning halv fem :)

Min mamma har fört över lite pengar till mig! Hurra Hurra Hurra! Ett extra tillskott i kassan var precis vad jag behövde nu! ♥ Tack igen :)

Hittade en gammal goding på Lottas dator :)


Nu är det torsdag

Halv fem.. har tvättstuga till 17 men ingen hade bokat in sig nu på kvällen (om ingen har gjort det nu den senaste timmen) så jag kan fortsätta tvätta! Fast jag har iofs inget mer att tvätta. Fast jag hade ju kunnat ägna kvällen åt att städa därnere. Idag var det massa tvättmedel på golvet, dammtussar och gud förbjude, ludd som fan i torktumlaren + allt det sedvanligt lämnade kläderna och fulla sopkorgar. Jag som alltid städar så fint när jag har varit där.

                                     
                                                                             Ve och fasa

Mellan tvättmaskinerna har jag ägnat mig åt powerwalking, 4h typ, nej jag skojja. Men jag och Lotta drog en runda mellan maskin 1 och 2. Sen har jag surfat i cyberspace, letat och mailat om praktikplats i Göteborg.
Kör vilodag från träning idag, ska laga nån god mat och sen ska jag hem till Lotta och titta på deras nya tapeter och nå tavlor. Fast först ska jag duscha och sen fixa håret. Jag har känt mig ovårdad i flera dagar nu :P


Ja jävlar

Det känns som om det skulle ha varit torsdag hela dan idag.. vi har inte haft nån föreläsning eller skola alls som vi brukar så säker därför. Så har haft sovmorgon och sånt idag :) Å imorgon med :)

Fast det hade inte gjort så mkt om det hade varit tordag, eller lördag.. jag längtar till den 25:te! Mina pengar har varit slut sen jag fick dem känns det som och jag får inte snolla från sparkontot heller. Jag vill inte ens säga hur mkt min dagsbudget har legat på sen förra veckan! (29 kr/dagen, fast nu har det ökat till 35kr/dagen för jag har inte köpt ngt på hela veckan, SUCK)

Har varit dålig på att fota på senaste så jag slänger in en gammal bild :)




 


Ny kurs och ny mat

Hemma och bara myser, kanske ska diska lite.

Har börjat en ny kurs idag, fastighetsförmedling 4 - en kurs i socialpsykologi. Det var intressanta 2 föreläsningar, om social kompetens. Mkt man egentligen redan vet men som man tar som självklart. Det är bra att någon belyser saker och ting så man tänker på det mer :) Åså slutade vi en timme tidigare! Halleluja!  

Har provat en ny maträtt idag också, morotssoppa. Fick en premuneration på tidningen "Må Bra" av mamma i julklapp och där finns massa goda recept i senaste nr (det ser gott ut iaf). Fast det såg inte lika gott ut när jag lagade å då är jag ju ändå bra på att laga mat :P


I tidningen, mm


I min tallrik.. hm, det måste nog vara för att jag inte hade nån gräslök :)


Time out

Igår kunde jag inte logga in på bloggen, det stod såhär:



Haha gateway time-out..
Förut skulle jag bara sucka. Nu efter våran IT-kurs förstår jag t.o.m vad det betyder! 

Nätverket består av flera noder s.k gateways (eller router). När jag ska logga in sänds min data (förfrågan om att logga in) via olika gateways till sin destination (servern hos blogg.se) men av någon anledning kan inte servern ta emot min förfrågan och tiden för hur länge det får ta gör att det blir time-out!

Livet vid datorn har fått en helt ny innebörd! När jag t.ex ansluter till Internet säger den "öppnar port.." "börjar sända paket.." Allt det har vi fått lära oss, vad en port och paket är för ngt och hur det fungerar, haha! :D 

Livet

Tentan gick bra idag, blir ingen omtenta där, å blir det det så har jag inte fattat nåt alls.

Kom att tänka på hur livet tar olika vägar för oss som är nästan lika gamla. För 10 år sen var vi alla 13-15 år, gick i skolan och var i tonåren och livet reltativt likadana..
Nu är vi på helt olika ställen och stadier. Många har flyttat, många bor kvar. Några är gravida och några har redan barn i 5-års åldern. Nån driver egen nattklubb och andra är arbetslösa. Vissa studerar på högskola och några andra läser upp betyg på Komvux. Nån spelar innebandy med korpen medan vissa andra tävlar i OS!
Alla från Kiruna, alla i 23-25 års åldern. Lite häftigt är det allt.

Alla Hjärtans Dag

Vad skulle jag annars döpa inlägget till?
Är hos Angelica och pluggar. Tenta imorgon! Det känns hyfsat bra, ska plugga några timmar till sen.
Å Angelica lagar mat, namnam :)

Nu ska vi äta!




Failure is not an option

Idag har jag varit trött :P Har vilat på Angelicas säng medan hon var i tvättstugan och jag hoppades att hon skulle vara kvar där svinlänge! :P Men hon kom tillbaka så vi var tvungna att plugga. Mkt viktigt att vi klarar tentan för omtentan går då när vi åkt till Kiruna! Men vi har inte misslyckats förut nångång så det skulle vara surt om vi gör det nu!

Vid fyra började vi dock spåra ur och började pinga våra vänner på sms! (Haha) Sen fick det vara nog så vi åkte till ICA så Angelica kunde handla :)

Nu har jag kyckling i ugnen, mm!

Happy

Idag har jag blivit glad av:

√ Min sovmorgon light utan störmoment

√ När klockan blev 16 för då var mina 4h pluggtid slut

√ När jag körde bakom en bil med reg.nr "HEJ", det kändes så positivt på ngt sätt :)

√ Relaxen i bastun med min sletna apelsin (Lottas kille kallade den för sleten när jag hade med den dit i onsdags :P)

√ Mitt nu fulla kylskåp!

Nu ska jag iväg och kolla film eller nåt :)

Puss hej!

Argalappen.se

Haha, har surfat säkert en timme och läst arga lappar i trapphus, tvättstugor, skyltar m.m :)  

Domhär var kul b.la :)

                               

                                

                        

www.argalappen.se


Torsdag

Nu har den jävla hunden pajjat min sovmorgon igen! Skällt och ylat sen åtta imorse! Alltså vad är detta, min förra sovmorgons-torsdag var det samma sak. Är det någon som är hundvakt fast inte där varje torsdag eller? För jag har inte hört den någon annan dag, eller så skäller den varje dag fast då jag är i skolan? Sjukt irriterande är det iaf.

Nu ska jag plugga några timmar innan träning (om det blir ngt gjort, hunden skäller ännu!).
Sen ikväll kanske det blir grillning, bastu och bad i isvak (definitivt ingen isvak för mig isf!) med Jerry och några andra från hemmet (a.k.a deras studentboende, inget annat hem ;P) Lotta lät dock inte så sugen så vi får ju se vad som händer.

Kortis

Är hemma en liten sväng, skola 9-16 men bara en workshop på morgonen sen har vi pluggat till tentan och haft raster :)
Ska iväg på spinning sen hem till Lotta och spela spel och äta våfflor, då känns det bra om man tränat innan :)
Imorgon är det sovmorgon!!


I lördags, Kicki notera ögonbrynen :)


Min hemsida







Här är några av sidorna till min hemsida :) Haha det var jättekul, Isaksson & Nordlander Fastighetsförmedling :D
Vi får in nya objekt varje dag, jobbar i hela Norrland och har haft vår rörelse sen 1980. Sweet!


Hej!

Nu börjar det blir mkt i skolan, eller det är saker hela tiden och mkt workshops, laborationer och inlämningsuppg. Igår hade vi workshop med IT-kursen, vi skulle göra en egen hemsida med Dreamweaver, det var kul (jag såg möjligheten att göra verklighet av Catti Bostäder, hoho) och imorgon blir det en workshop med fastighetsvärderingen. Tenta är det snart också.

En kärring med insamlingsbössa för Barn i nöd kom förbi vårat bord på rasten. Det måste väl vara det sämsta stället att hålla till på, en högskola med massa sura csn-anhängare. Jag är fan i nöd! 

Nu kom Angelica, jag har lagat lasangette :)

Puss hej!

Igår och idag

Det var kul igår! Födelsedagsförfest hos Angelica sen blev det Viva igen. Riktigt kul kväll :)
Inge bakis idag men seg som fasen, men det brukar ju bli så så är inte direkt förvånad :P

Bio har vi varit på tidigare idag "Snabba Cash" med übersnygga Joel Kinnaman, å det är nog den enda anledningen till om jag skulle se den igen. Jag tyckte inte alls att den var bra.
Kanske för att den inte följde boken över huvudtaget. Om det inte vore för att personerna hette likadant så hade det varit svårt att veta att filmen var baserad på boken :P Men men, sa jag att Joel var huur het som helst? ;)


Vin till folket!


Repris

Jag kör en repris av förra veckans lördag! Först spinning på morgonen, mkt tuffare pass idag, mina ben känns som gelé ännu.
Sen efter dusch och lunch träffade jag upp Lotta på Systemet och sen stan. Vi har inhandlat vin och hemligt paket :) Allas våran Angelica fyller år imorgon och idag har hon födelsedagskalas! Utgång för andra helgen, kul men ett dyrt nöje! :)
Så nu är jag hemma och laddar inför ikväll :)

Å imorgon blir det bio och "Snabba cash", Tjo!



Igår när jag och Lotta gick runt Ramnasjön


Fredag fm

Bilen gick igenom besiktningen imorse, skönt! Jag hade inte haft råd att byta ut ngt i den :P

När jag kollar bakåt i tiden, bodde hos mamma och jobbade. Då sparade jag 3000 kr varje månad, betalade lite till mamma och hade ändå 7-8 tusen kvar varje månad som jag kunde spendera eller spara mer av.. 7-8 TUSEN! Det är vad jag har NU varje månad och då ska hyra, el, mat + alla andra utgifter betalas med dem.. FUUSK.
Jag ser verkligen framemot att börja jobba igen!

Nu ska jag ringa Lotta, hon ville följa med ut och promenera, sen ska vi laga nån lunch :)

Blä

Hoff vad irriterad jag har varit hela dan..
Irriterad på snön som ligger i vägen som ingen plogar bort. 
Irriterad på trafiken som stör på småvägar.
Irriterad för att jag nästan inte har några pengar kvar men jättemkt saker som kommer kosta.
Irriterad för att jag inte vet hur framtiden ser ut, ska jag stanna här, flytta hit, flytta dit.
Irriterad för att det verkar vara svinsvårt att få en praktikplats i Borås.
Irriterad för att jag nu har ont i huvudet.


Ingen härlig sovmorgon

0 gradigt ute, hur skönt som helst! Har varit ute och lyssnat på min bok, Liza Marklunds "En plats i solen".
 
Min sovmorgon blev dock pajjad av någon hund i någon lgh, den har skällt hela jävla morgonen och fortfarande när jag kom hem! Det lät i farstun som att det kom ganska högt upp ifrån och jag bor på första våningen. Å det är nog inte den lilla söta lasapson som bor i mitt hus, som ser ut som en liten gosebjörn. Det måste vara nån stor hemsk hund.

Väsynyt

Hoff jag vet inte när det senast kändes såhär skönt att vara hemma!!
Vi har haft föreläsningar 9-17 idag, hojja. Svårt att hålla koncentrationen uppe hela dagen såhär.
Det är studentkväll på Bjurfors i Göteborg ikväll också, som jag hade bokat mig på men jag avbokade, jag hade aldrig pallat att resa dit och lyssna ännu mer.. Jag är dötrött!

Nu ska jag laga middag och sen bara mysa inomhus tror jag. Det slutar ju aldrig snöa här, Sandra har skickat in en bild till Aftonbladet och fått den publicerad, haha när lapplisor lappar insnöade bilar. Artikeln här :)

Å min andra Sandra, i Kiruna, fyller år idag! Grattis! ♥

För längesen :)

Fick några bilder på mailen från lillebror idag, från när jag och han var små, hihi. Tänk att man har varit så liten :)






Lillebror, han måste ha varit den sötaste i hela Kiruna :)




Switchade nät

Hemma och klämmer en banan! Iväg på träning, cirkel/spin idag :)

Haft labb 4 i skolan på fm, aktuella databaser.
Sen hade vi föreläsning på em, IT-kursen. Vi har lärt oss om switchar, hubbar, nätverk, Domain Name Server, Ethernet, Dynamic Host Configuration Protocol, trådlösa nät, TCP/IP, UDP, topologi m.m. Nu känner jag mig riktigt redo att slänga mig ut i den verkliga världen och sälja hus ;D Hihi.
Har tenta på kursen om 2 veckor :O

Nu är det dags att byta om!

Min toaster

Haha man kan inte vara så känslig när man får saker ;)



Catrin hjärta garage

Jag är så himla glad att jag har garage i sånahär tider! Det är ju verkligen snökaos därute, både för bilar och fotgängare.. å då menar jag inte att det är mkt snö utan på sättet snön hanteras :P

I Kiruna när det snöar så är det folk ute mitt i natten och svintidigt på morgonen, typ 4-5, och plogar så det är fint och relativt snöfritt när man ska iväg. Här verkar dom börja sin arbetsdag kl.8 och då börjar dom ploga, samtidigt som alla andra människor också är i farten.
Nu när jag kom hem så plogar de ännu och de har inte plogat upp parkeringarna längs gatan så där hade jag inte kunnat stå. Tack, tack för mitt garage!


Borran.. Inte!
Bildkälla


RSS 2.0