Semletorka

Efter 2 dagar av semletorka har jag tagit saken i egna händer och köpt semlor! Bageribakade dock.. skulle få Kajsas egna hembakade semlor men vi hann som aldrig.. Första dagen åt vi massa godis så vi inte orkade och andra dagen blev vi tvungna att åka till Gällivare BB :) Kajsa mår bra och jag med, bejjan är kvar i magen men hon fick stanna kvar på BB ett tag.

Så jag blev en natt i Gällivare och fick t.o.m träffa Mia, Lisa och söta lilla Alma :)

Nu har jag förberett för Grekisk pyttipanna och är påväg hem till hjärtat där det blir mat, semlor och mys. Jag har definitivt haft sämre dagar ;)

Tips

Hittade en läsvärd blogg genom en annan blogg.. Kroppsbilder heter den.

Såhär står det på bloggen:


"Kroppsbilder är en blogg med bilder på kroppar, med tillhörande siffror. Tanken är att illustrera hur olika kroppar kan se ut och hur olika vikter kan se ut, för att avdramatisera siffrorna och antyda att alla kanske är OK.


Kroppsbild och självbild får mötas och kanske bli lite mer sams."


Modiga människor i alla former och storlekar skickar in bilder på sig själv, en bra sida där man får lite perspektiv på att vi alla faktiskt ser olika ut. Och att någon detalj de har komplex för inte alls känns märkvärdig i våra ögon gör också att man kanske omvärderar sina egna eventuella komplex och inser att det ofta bara är något man själv ödslar energi på.

Så det är ett hett tips från mig :) Ni hittar bloggen HÄR

Kurra

Idag har jag varit ute och hälsat på hos Kajsa, vi såg en bra film. "Dinner for schmucks", den var svinkul faktiskt, jag hade inte så höga förväntningar, fast borde ha anat när Steve Carell har en av huvudrollerna :) Han är ju hur underbar som helst :)


Kajsa bor lite ute i skogen, i Kurravaraa, sista biten är skogsväg (man hade kanske sett bättre om mina torkare inte hade, och fortfarande har hängt upp sig och envisas med att stanna där de är i mitten av vindrutan)
Så igår när hon kom hem stod det en älg utanför deras garage, älgen hade inte flyttat på sig fastän hon tutat, blinkat och ropat. Haha fy, så hon tordes inte gå ut ur bilen.. det förstår jag det :P

Mitt i veckan

Onsdag idag, veckan har gått hyfsat fort. Igår var jag på ansiktsbehandling som jag fick ett presentkort på i julklapp, hur skönt som helst :) Massage och massa krämer och masker och färgning av ögonfransar och bryn :)
Thai hann vi med igår också, mm. Sen lite shopping (jag köpte mjölk och bomull) innan Kajsa drog iväg på mamma-sim :)

Idag var jag ute på powerwalk på morgonen, det är rätt skönt att vara tidigt i farten. Det var det dock lite inslag av dåligt väder, men inte hela sträckan.
Det blir ljust ganska tidigt numera också, kl.9 är det nästan dagsljus :)

Mindre skönt med en pw just här

Konstigt

Alltid när man tvättar sockar är det en socke som blir utan kompis.. hur kan det bli så? Jag använder ju två sockar varje dag.. det är konstigt.


Söndag

A.k.a vilodag :) Inte för att denna vecka har varit så hektisk, men ändå :)
Har just bläddrat igenom nya IKEA-katalogen och funderat på vad jag vill ha därifrån. Jag gillar IKEA, det är trevligt att vara där, förutom när dom köttbulls-lurar en!

Helgen har varit lugn och mysig, igår kollade vi "Inception", har inte sett den sen den gick på bio, den är så himla bra! Ååå så bra den är!
Idag blir det middag hos pappa, nåt gott kött som han ska prova laga i grytan han fick av mig och lillebror i julklapp. Sen ska jag äta Polly :)

Hoppas ni har en bra helg också! ♥

Från skidturen

Tjo

Idag känns det bättre, hihi, undra vad det var för konstig dag igår :) Efter att jag bloggat spelade jag lite spel med mamma och sen lagade vi mat och kollade film på kvällen, "Salt" :)
Idag har jag klivit upp med hjärtat på morgonen, ätit frukost, vilat lite och sen åkte jag ut med skidorna runt Sandstensberget, det fanns inga skidspår men det gick ganska bra att åka ändå. 4 varv blev det, ca 8 km. Såg nog inte så bra ut och jag kände mig inte ens som Kalla när jag "susade" fram men det är ganska roligt ändå, bra träning om inte annat :)

Nu ska jag åka och handla och sen bjuda på middag, bakad potatis med rensteksröra. Kom att tänka på att det var längesen jag berättade om mat och visade bilder.. det kanske blir idag :)


Härligt med sol!


Puss hej!

Blä

Vad är dethär, ge mig kraft och motivation. Jag har inte gjort ngt alls idag.. inget.. och jag vill inte göra ngt heller?

Inte vila, inte titta tv, inte gå ut och gå, inte träna, inte gå och handla, inte laga mat, inte städa, inte ens sitta vid datorn..
Jag hade velat att klockan är mkt så jag får gå och sova, eller iaf senare så jag får kramas med mitt hjärta och titta på "halv åtta hos mig". Jag är inte på dåligt humör, bara rast-, sysslo-, orkes- och viljeslös. Suck.

Det är min nittonde januari, bra med kontrast ifrån igår :P


Pang, pang!

Klivit upp 04.45, jobbat till 15, simmat på badda, solat, tagit en powernap i solariet, ätit mellanmål i bastun, åkt hem, ätit matlåda och nu ska jag på tupperware-visning och sen ska jag mysa med min favorit hela kvällen och natten! Det var min artonde januari :)


Hejdå!

Solsidan!

Idag börjar Solsidan för tusan!
Vi sträck-kollade säsong 1 eftersom jag missade den när den gick på tv (oklart hur).
Men nu är jag som sagt beredd, jag har t.o.m köpt karra och en Ben&Jerry! Det är verkligen ngt speciellt när det är B&J med i bilden. Mathias har aldrig ätit det förut, han kommer nog inte tycka att det är så gott som jag framställer det att vara.. För höga förväntningar.. det fick vi lära oss om i skolan. Olika förväntningar (på en tjänst i detta fall) och hur dessa ska tillgodoses alternativt tacklas :)

Iii, nu börjar det snart, heippa!

Blås

Blir ingen prommis idag..


Det är -20 grader och det blåser som faan, snön yr och susar förbi fönstret och det knakar i huset! Flaggorna på OK/Q8 lossnar väl snart.


Hojja.. Å lillebror solar i Thailand.. Vilken kontrast.. jag är inte avundsjuk.

Ta tag i dagen

Jag har jobbat natt och hade så stora planer för dagen, skulle kliva upp kl.13, göra ärenden på BilCity med bussen och sen skulle jag åka och simma.. det var inte riktigt vad som hände. Jag sov till 15.30 och kände mig otroligt seg, jag har kikat på tv tills nu.. Känner mig fortfarande seg, ska nog gå ut på en liten promenad innan jag hoppar i duschen.

Nu gäspade jag också! Hoff, nu är det bara ut i kylan för att piggna till! Imorgon får jag allt gå och simma eftersom det inte blev idag. Tur att jag inte är en sån som får panik av att sova länge :)


Norska

Haha Norge är ett för roligt land, jag tror jag bloggat om det förut.
Kan ni domhär orden?

1. Jordmor - Barnmorska
2. Humlesnurr - Dumbledore
3. Pusseklut - Putsduk
4. Borelås - Kardborre band

Hihi.

Å här är några till, kanske lite påhittat men kul :)

Alkohol - Rusebrus
Ambulans - Klantetaksi
Bok - Bladesamling
Champange - Sprattelvann
Dammsugare - Lorteslurper
GPS - Vilsedose
Politiker - Pratekvarn


HippHipp

Hoho HippHipp har börjat på SVT med nya avsnitt! Såg andra avsnittet via nätet nyss, hoho så bra dom är!

Här är Tiffany Persson när hon vill gå med i Viktväktarna, en av alla favoriter ifrån tidigare säsonger :)



Gör om, gör rätt :)

Nu ska ni få se mina saker från IKEA lite bättre, dom som vill :) Fick en uppmaning om att min bild som endast visade påsen med IKEA-sakerna inte var bra :P Så nu har jag staplat upp dem fint och fotat, som en riktig storbloggare :)


Ljusstakar

Stora vinglas

En svinbra tvättkorg


Nu ska jag och kika på en lgh :) Heippa!

Hej!

Nu är vi i hemfarartagen, tillbaka till Kiruna. Soligt är det ute men svinkallt, som vanligt :)
Vi ska göra ett stopp i Gällivare hos fina Mia med familj, det ska bli roligt, det var längesen vi sågs :)

Å dendär Mathias är ju rolig :)

C: -Ska jag ha svart eller vit klocka?
M: -Alltså jag hade föredragit att du körde i raffset.

Sen brukar han prata i sömnen, härom natten sa han

M: - Vad var det du sa om siffror tidigare..
C: - Va..
M:- Ja.. du frågade om jag kunde räkna till 10..
M: -Det har jag lärt mig för längesen..

Hihi, nu ska vi fara.
Puss hej!

Vi var ute och lekte i torsdags :)

Röd dag

Har det hur bra som helst här i Piteå :) Kallt som fan dock, igen :)

Ikea var trevligt förutom när jag ville ha köttbullar för 16 kr men fick betala 55 kr i kassan för att dom som lämnade ut mat inte fattade så bra och jag inte är en tillräckligt rutinerad Ikea-köttbulle-ätare för att uppmärksamma att jag fick för många köttbullar för att det skulle räknas som den billiga (8st, eg perfekt portion för mig, jag fick 15 köttisar istället). Nånå jag gjorde exit på det och fortsatte vara glad :)

Hittade massa fint. Ljusstakar, plastrosor, stora vinglas, kuddfodral, en vas, ett vardagsrumsbord m.m. Sen hittade jag en hampis på MAX mmm! Och en 5-armad ljusstake till jävligt bra pris på ICA Maxi. Sån har jag velat ha hur länge som helst :)

Idag är det röd-dag aka vilodag, skidor på tv och godis på bordet :)

Lite av allt jag handlade

Det blir alltid så kallt när man åker söde...

20110104319 (MMS)

Det blir alltid så kallt när man åker söderut..


Miniresa

Imorgon bär det av på minisemester igen! Tjoho!
Till Ikea först sen till stugan i Piteå, det ska bli både roligt och mysigt :)

Nyåret blev lyckat, jag åt hela dagen :)
Först frukost sen tre-rätters hos farmor och sen två rätters hos mamma med Mathias. Sen var jag mätt och glad och vi kollade raketerna på stan. Sen blev det spel hos pappa och Tarja och därefter blev det sängen i 4h innan jag hoppade upp och jobbade.

Nu ska jag kolla slutet på småkronornas match mot Ryssland sen blir det sängen och upp tidigt imorgon.
Natti natt! ♥

Pappa och Tarja på nyår :)

RSS 2.0