Idag och igår

5 tecken på att man är vaken tidigt
1. Timsiffran på digitalklockan är en enkelsiffra
2. RixMorronZoo är på radion
3. Man somnar när man går på toa
4. Man prioriterar bort saker som att duscha för att få sova längre..
5. Det är mörkt ute

3 tecken på att man är vaken sjukt tidigt
1. Man förbannar dagen man föddes
2. Det är mörkt hos alla grannar
3. Porten är fortfarnade låst när man ska gå ut

Fy, detta har jag funderat fram när jag varit tvungen att kliva upp tidigt..

Idag har jag:
Vaknat, shoppat lite b.la en svinsnygg ny sjal, tröja, sloggitrollingar för 10 spänn! Varit med Angelica och Li, ätit gott på diverse hamburgerkedjor :), tittat lite let´s dance, pratat med mamma.

Idag har jag inte:
Pluggat...

Igår har jag:
Tittat Heroes och Mäklarna på datorn, ätit kräftor för första gången i livet, blivit skrattad åt av just den anledningen och en kommentar till detta "gör man räkor av kräftor" (angående den likadana bakdelen utan skal och prat om räkor), den var inte genomtänkt måste jag säga, alla pratar före dom tänker ibland. Sjungit singstar, blivit medveten om att jag är sämre än sämst, blivit arg på singstar, gjort konster med Buster istället.

Igår har jag inte:
Pluggat.. suck


Vilodag

Onsdag i Borås :) Jag är hemma och har vilodag. Skönt, fast jag ska ju plugga.. jag får göra det snart, Eller så kanske jag gör det imorgon :)

Har varit i skolan idag, redovisningsföreläsning, gick bättre idag då jag pluggat sen förra gången och är mer insatt i allt det nya.. så var det nog för dom flesta tror jag.
Sen har vi ätit lunch och spelat kort i vanlig ordning, vi spelar hur mkt som helst och det är så j*vla roligt :D Jag vann idag t.o.m! Vi spelade chigaco, det var nog första gången jag vann, fast om jag har vunnit förut så var det längesen sist.
Här hemma har jag städat och tagit ner utebelysningen och grankvistarna från balkongräcket, det blev en hel gran tror jag :D
I måndags var det 2års kalas, Buster fyllde 2 år :) Vi fick smörgåstårta och vanlig tårta, namnam.
En kompis till Lotta kommer imorgon också och jag har hört rykten om singstar, shit pommes frites, jag är kass på singstar! Fast nu har jag iofs tränat lite hos Kicki i höstas, när hon var på jobbet, men jag har nog glömt allt ändå ;P
 
Ikväll ska jag bara ta det lugnt, se heroes avsnitt och mäklarna och titta på tv och ligga i soffan :D

Huuuuaaa

Jag har aktiverat mitt Lovefilm kort, och vad är det första jag gör? Betsäller hemsk film! Jag tittar inte ens på hemska filmer mer, inte sen jag började bo själv :O Jag valde 1408, för folk säger att den inte är så hemsk.. att det är mer som en thriller. Den var ju svinhemsk! Och jag kollade klart hela med.. jag var tvungen ifall den slutade bra så jag inte skulle sluta och titta när den var som hemskast och sen tänka på det när jag ska sova..Hojja..

Ska laga mat eller nåt, titta på ngt roligt.. Mäklarna kanske :) som gick på SVT med Kjell Bergkvist. Hur kul som helst... jag ska nog kolla ett avsnitt nu.........


Grannar

Tönt grannar som stannar inne i lägenheten när dom hör andra i farstun :P
Igår när jag kom hem hörde jag folk stå och prata nära innanför dörren, sen när dom hörde mig blev det knäpptyst.. jag låste upp och gick in och låste igen.. 5 sek senare öppnar dom dörren och går ut! Typiskt svensson beteende :P Jag ska öppna dörren och titta på alla på min våning när jag hör nån därute :D

Idag har vi varit i skolan och pluggat, försökt iaf :) Sen har jag varit på step och dit fick jag med Lotta också :) Städat lite och diskat och snart börjar Criminal Minds!

Helgen kommer nog bli kanonbra!
Lunchspinning, Tacos, Let´s Dance, Göra stan, Bio och sånt kul :)


powernap

Haha, jag tänkte uppdatera hur det gick på yogan eftersom det var första gången :)
Hela upplevelsen var sådär.. jag tänke att man skulle bli svettig men det blev jag inte fast jag kanske gjorde fel. Man skulle fokusera på andningen och det var mkt uthållighet.
Bl.a så hälsade vi månen, låg i barnets läge (tror jag det hette) på knä med pannan i mattan och gjorde diverse andra balans övningar. Sen i slutet fick vi meditera.. vi låg i "dödsstillaläge" (på rygg), såndär skön musik, såndär skön matta.. och vad hände då, jo jag somnade, tog en powernap, och vaknade av att det ryckte i mina armar :O fast jag kanske inte var ensam om det, kan man ju hoppas :) 

Nu blir det såld på hus kl.21 sen ett avsnitt Heroes sen natti :) 


Trött!

Ja fy vad trött jag är. Har inte sovit bra inatt, och har ingen aning om varför. Sista gången jag kollade klockan var den 02.37..sen har jag vaknat till och från tills fem min innan klockan ringde, 07.10. Haft skola 9-15 idag, börjat med redovisning. Vilken start kan man ju säga.. svintrött, nära slå-huvudet-i-bänken-situation och massa nya, obekanta ord! Balansräkning, resultaträkning, eget kapital, intäckt, utgift (nu låter det enkelt med utgift men det handlade om så mkt mera än att bara betala ngt) Fast det kan ha känts svårare än vad det eg är när jag var så trött. Vi får väl se nästa vecka.
Sen gick jag till stadsbiblioteket och lånade en kurslitteratursbok, i handeln kostade boken långt över 400 så det kan kännas värt om jag skulle hinna låna om boken en gång också, annars står jag utan bok till resten av kursen.
Efter det lyxade jag och åkte buss hem :D Nu är jag alltså hemkommen, ska laga mat sen iväg och träna yoga, det ska bli spänki, har inte testat det nångång :)

Man kan höra diverse roliga saker när man är ute bland folk, som när jag stod och väntade på bussen.
En ung kille pratade med en kompis och han berättade att han "hade halva inne på en bokning"  haha, hur har man halva inne på en bokning?
Ett gäng unga tjejer, typ högstadiet, satt bakom mig i bussen och disskuterade ang om dom gick i skolan och läste vissa ämnen i onödan.. "soom dom aaldrig kommer få användning av, fatta onödigt" Ja... fatta onödigt :)
Sen tog dom lärare som ex, dom hade inte velat vara högstadielärare.. "fatta och va en mobbad högstadielärare" ja det kan ju inte vara kul, men dom har väl lite rätt i det. Det är nog de hemskaste klasserna att undervisa skulle jag gissa.
Mellanstadiet kom dom fram till att där skulle det vara bäst att jobba :)

Nu ska jag laga mat :) 


Busters förödelsevistelse

Lördag em, jag har varit hemma och tagit det lugnt och städat hela dan :) Sett på tv och inte känt nån stess över nåt. Hur härligt som helst. Inget att plugga, bara nya kurser nästa vecka och inga gamla kvar.
Har sett ett nytt program på fyran "Semester svenskarna" som följer reseledare och deras resenärer i Thailand. Hur bra som helst, jag blev glad av att se det. Alla var på så bra humör och det verkade verkligen vara fint där i Thailand :)

Sen har jag städat efter gårdagen, vi var hos mig och spelade spel och tog det lugnt.. i bemärkelsen vara hemma iaf. 
Det blev mycket prat, svammel, vin (som vi fick reda på att vi skulle dricka när folket anlände), spelande, diverse roliga lekar bl.a gissande på vad vi skulle passa att jobba som om vi inte läste till mäklare. Jag fick gymägare, brandman, psykolog, lärare, jobba på Siba/El-Giganten samt förklaringar. Det var roligt :) En kanonkväll :)

Men kvällens tragedi var orkanen Buster! (Lottas hund) som blev rastlös och gick bärsärk på mina saker.. ngt han varit sugen länge på är min låda med grubbelgubbar som jag fått av Anna och min rosa anka som jag fått av Kicki, båda är på mitt nattduksbord och alltså i läglig höjd för Buster att ta dom från sängen..
Första gången hörde vi höga kras innifrån vardagsrummet.
-"Shit, vad han gör han?!" "Det är säkert bara hans ben"
Men sekunden efter såg vi hans ben på köksgolvet och i vardagsrummet ligger han och tuggar på min låda! Efter det stängde vi dörren till vardagsrummet (eftersom man inte ser det från köket) men nån gång under kvällen glömde nån att stänga igen vilket jag märkte när jag skulle hämta mina kortlekar.. i sängen låg Buster med något rosa i munnen, min anka! Ögonen hade han hunnit bita bort och lite av hårtussen låg på täcket.. *snyft* Men det finns inte så mkt att göra... sen är han ju så söt också. Vi fixade en flaska med lite makkisar i senare så han hade ngt att göra, sen somnade han..Söt-Buster.


 Tunnhårig anka med ögonen på bordet och min grubbelgubbelåda idag

solen lyser idag :)

7:de dagen utan plattång och volumemaster.. suck.. Jag glömde dom i Kiruna, hur kan man göra det.. glömma så viktiga saker...

Nu är tentan över, hurra! Den var lite klurig, men det var väntat :) Så nu är vi lediga tills på tisdag! Då ska vi börja läsa marknadsföring och redovisning.

Idag ska jag städa och sen step på friskis och svettis provvecka :) Sen blir det XoY ikväll men jag ska inte festa, ska spara mina pengar och det är gratis inträde innan 24 :D och jag kom på mitt lösenord till mitt BankID (ajabaja att ens glömma från första början) men igår kom jag på det så jag har lämnat studieförsäkran så det kommer pengar snart, 3500 typ. Hurra! Sen har dom höjt studiebidraget, med 200 nåt tror jag, hurra!

Nu ska jag städa! Heippa! 


Är de så häär de ska va?

Nyss hemkommen och har duschat med. Sen duschade jag därute också.. det öser ner vatten och jag promenerade hem från skolan, ca 20 min. Så jag tänkte att det är lika att duscha nu direkt eftersom jag redan var på god väg :)
Har pluggat i skolan hela dan och ska fortsätta nu. Renskriver alla anteckningar och det är mkt har jag kommit fram till.

Helgen har varit svinkul, fredag var vi hos mig och lagade mat, jag och Lotta. Sen tog vi det lugnt och försökte klura ut det ena och det andra, tittade lite let´s dance och kommit fram till att vi hejar på Laila och Samuelsson :)
Lördag var det plugg hela för- och eftermiddagen sen på kvällen lagade vi mat hos Lotta och drack vin, sen blev det bussen till stan och bowling med några stycken :) Jag låg sist där ett tag, inte okej, men jag arbetade mig upp till en tredje plats (utav fem) sen blev det en andra plats.. inte sist iaf, bara man inte kommer sist :P
Efter bowlingen drack vi lite i baren där sedan bar det vidare till en lgh i stan och där blev det minttu-shots och kossa-shots och nån jordgubbs-shot och nån som smakade kola.. japp, det blev många shots och resultat därefter men kul var det! :D

Känner att det är lite smygstressigt nu, med tentan åså är det provvecka på Friskis och Svettis, bara denna vecka (ååå inte mera provveckor tänker du ;P) Men jag kör den, sen ev en på Svenssons.. där har jag ett provkort. Sen ska jag bestämma mig!
Nu ska jag kolla om det är ngt bra på tv senare idag så jag kan ta en paus i pluggandet och se ngt bra. Sen har jag massa Heroes på datorn! Fast jag får inte börja kolla förrän efter tentan har jag bestämt.. sen bara 2 svsnitt per dag har jag fått ett råd från lillebror :)

Nu ska jag laga mat, mjöklstuvade makkisar! Sen ett möte med EG-rätten, Europa domstolen, avtalsformer, sakrättsliga principer, lite straffrätt, lite civilrätt, lite rekvisit, acceptfrister, anbud, allmänna domstolar  m.m m.m... jag hade nog kunnat fortsätta hela kvällen :)

Och angående rubriken på inlägget så fick Robbe välja det, han fick fria händer, det var nog första och sista gången, annars blir det ngt riktigt knäppt nästa gång jag frågar  ;)
Heippa!

Walter och jag

Tillbaka i Borås! Här är det samma väder som när jag åkte tror jag. Plusgrader och när jag kom fanns det lite snö men nu har det mesta töat bort, fast det gör inget, jag gillar ju inte snö sådär fasligt mkt ändå :)
Nu är Lotta hos mig och vi lagar mat, eller Lotta lagar nu och jag skriver :)  Idag blir det köttfärspaj.
Har varit i skolan och pluggat med, juridiktentan på ons, en 15hp:s tenta så det är massor att plugga och vi gick igenom gamla tentor i onsdags och helsikke, det var inte dom lättaste tyckte jag. Men man får plugga lite extra så blir det nog bra :)

Flygresan gick bra med, jag var på Arlanda 8.30 och pluggade och åt lunch, var svinsugen på pasta bolognese men det kostade 125:- så det fick vara. Ngt annat spänki hände nog inte,. ett barn störde mig i mitt pluggande, hittade soffor långt in i terminalen och där var det lungt och skönt förutom när det landade plan och folk strömmade in. I ett av planen anlände Walter.. och Walter hade rabies tror jag, han skrek (glada tjut) och sprang runt i en ring, är det inte så man gör när man har rabies. Runt, runt, runt så t.o.m jag blev yr. Sen kom han mot mig, 3 äpplen hög och snörvlade och snorade så jag tänkte att nu blir jag också sjuk. Walter tittade på den stora granen jag satt vid, sen kom hans syster och dom sprang och tjoade, sen kom deras mormor och försökte fånga en bild på dom tillsammans men det gick inte så bra. Sen återvände Walter till sitt springa-runt-i-ring ett tag innan hans föräldrar gjorde det enda rätta och lyfte upp honom och gick åt motsatt håll därifrån vart jag satt :)

Jag har tänkt på en annan sak också, om vuxna skulle bete sig som barn (nu finns det ju vuxna som gör det visserligen, jfm mongosegling på youtube, men det hör iaf inte till vanligheten) När jag var på affären idag hörde jag ett högt tjut men det var ett barn så man brydde sig inte så mkt. Hade det varit en vuxen hade man nog vänt på huvudet för att se vem som håller på. 
Jag åkte tåg en gång också och fram och tillbaka i vagnen sprang ett barn och lät som ett lejon.. wrrraaa! Men det var som inget konstigt med det, inte ens att han var ensam om att springa sådär. Då undrade jag vad som skulle hända om jag hade gjort likadant.. helt ensam, 22 år gammal, fram och tillbaka...WRRRAA!!

Mitt i natten

Nu är klockan mitt i natten.. och jag är fortfarande vaken. Jag är egentligen jättetrött men jag vill inte sova. Då är det en ny dag och en dag närmare avresa.. det känns jobbigt faktiskt. Men jag tror att det kommer kännas bra när jag väl är nere igen men det är avresan som kommer bli tung. När man är så nära sin familj och hemstad just nu så känns det tungt att lämna det, mest för att jag vet att det kommer ta så länge innan jag kommer tillbaka. "Det går fort" säger man och det gör ju det men jag vill ändå stanna här i snölandet nära mamma, pappa och världens bästa och finaste lillebror..

Fast man ska inte tycka synd om mig för det är självvalt, jag har själv valt att flytta så långt bort och jag hade kunnat studera 130 mil närmare hemma men jag valde Borås och jag är glad för det.
Eller lite synd om mig kan man tycka..
Men det finns positiva saker att tänka på nätter som denna när det känns nära till tårana.
Mina vänner och klasskamrater jag får återse och som jag tycker om så mkt
Den nya fina lägenheten som jag får flytta in i på onsdag
Att vi faktiskt går mot ljusare och varmare tider
Borås stad som jag gillar och trivs så bra i annars

Fast egentligen vill jag bara tänka på Kiruna, hur bra jag har haft det dessa veckor. Det har varit roligt varje dag..
Sandra
, Mia, TompisTiger, Robert, Stina.. annandagen, nyår, julafton. Helkväll hos pappa och middagen med bowling. Mys med mamma och uppersittarkväll, hundspann, Super Mario på 8 bitars, finmiddagen på Artic Eden- som var så god att jag tänker på den varje dag. Mario Party och helhelg med Mia, Statoil och att jag fått jobba så mkt..

Catrin hjärta Kiruna

RSS 2.0